Ik ben Kaatje

Mijn foto
Ik ben ik. Ik ben dol op mijn leven, maar ik vind het leven ook best wel een uitdaging. Mijn hoofd zit vol, bomvol. Ik denk met een snelheid sneller dan het licht. Bloggen is mijn uitlaatklep. Bovendien vind ik mezelf belabberd in mijn contact met mensen, hoewel ik het volgens mijn medemens best aardig doe hoor. Bloggen helpt mij in het kunnen meedraaien in de echte wereld. Een oefenplekje. En dan vind ik het ook nog eens heerlijk om te schrijven. Mijn boek zou allang in de winkel hebben gelegen, uiteraard, maar ja, ik heb het zo druk...

zaterdag 4 juni 2016

Spiegelbeeld

Hebben jullie ook weleens dat je in de spiegel kijkt en denkt: oh... mijn... god! Ik gelukkig niet zo vaak, maar vanochtend wel.

Mijn spiegelbeeld en ik hebben een redelijke verstandhouding. Ik ben niet altijd dolenthousiast over haar, maar echt stom vind ik haar nou ook weer niet.
Soms is ze nogal eigenwijs. Dan heeft ze plat haar, terwijl ik volume wilde. Of scheef haar, terwijl ik het plat wilde. Ze heeft soms wallen en ook wel rimpels, maar die zien anderen gelukkig nog niet. Soms zijn haar wangen bleek, terwijl ik juist een blosje wilde. Ze heeft ook weleens knalrode wangen, die dan niet meer weg willen. En nu ineens krijgt ze pukkels terwijl de puberteit officieel al twintig jaar voorbij is.
Maar na een plens water in haar gezicht, haren föhnen, make-upje erop, oorbellen in en op zijn tijd wat lippenstift zijn wij weer goede vrienden.

Vandaag echter niet. Wat zag ik toen ik in de spiegel keek? Inderdaad... OMG. Een heuse onderkin! Ik probeerde mijn spiegelbeeld nog te overtuigen van het feit dat ze geen onderkin had, door op alle mogelijke manieren met mijn hoofd te draaien om haar intussen meedogenloos en smekend tegelijk aan te kijken. Het hielp niet. Eigenwijs ding ook, dat spiegelbeeld van mij!
Gelukkig hou ik wel van eigenwijze mensen...

4 opmerkingen:

  1. Mijn grootste angst is zo n onderkin die overgaat in de hals...brrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn grootste angst is zo n onderkin die overgaat in de hals...brrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zouden er niet oefeningen voor zijn om je spieren daar te trainen en de boel wat strakker te trekken?

    BeantwoordenVerwijderen